top of page

Over (self)-limiting beliefs

Bijgewerkt op: 13 nov. 2022


Jezelf beperkingen opleggen of dingen doen geloven die je afremmen om te doen wat je wilt, klinkt herkenbaar voor veel onderneemsters. Limiting beliefs of bij uitbreiding self-limiting beliefs zijn gestoeld op onterechte angst over wat er allemaal mis kan lopen, op twijfel over je kunnen en kennen, over de dingen waartoe jij in staat bent. Ze berusten allesbehalve op de waarheid maar vinden vaste voet in wat jij je in je hoofd prent en de tekortkomingen waarvan jij jezelf overtuigt.


We zijn ons te weinig bewust van de keuze die we hebben om onszelf geen beperkingen op te leggen. Volgens de Amerikaanse National Science Foundation produceert ons brein dagelijks 50.000 gedachten. Een hallucinante 95% ervan keert elke dag terug. Jij bent diegene die beslist welke van die gedachten een ‘ik kan’ of ‘ik kan niet’ inhouden. De gedachten die jij kiest, worden je overtuigingen en die overtuigingen kleuren je mindset. Je mindset stuurt dan weer je gedrag, en wat je doet vormt jouw realiteit.


Self-limiting beliefs zijn nefast, ze voeden je zelftwijfel en ondermijnen je zelfvertrouwen. Erger nog, ze remmen je af en in het ergste geval houden ze je tegen waardoor je kansen en in het geval van ondernemen vooruitgang mist. Tijdig ingrijpen in de loop van gedachten naar mindset en gedrag is de boodschap.


Meer over hoe je beter kan omgaan met je self-limiting beliefs en de 3M-roadmap naar €1 miljoen omzet en meer (3M staat voor Mindset, Mensen en Middelen), vind je in mijn boek, De vrouw van 1 miljoen. Het is verkrijgbaar via Lannoo Campus of de boekhandel.


Reading tip: Know your value, Mika Brzezinski
4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page